torsdag 8 mars 2018

Kycklinggryta

Efter en fantastisk veckas semester på Kap Verde är jag nu tillbaka i vardagen.
Det var som att få en käftsmäll när vi klev ut från Arlanda. Från sommarvärmen på Kap Verde till isande vinter i Sverige.

Kap Verde är verkligen ett resmål jag kan rekommendera om man vill sola och bada för övrigt finns det inte så mycket att göra. Hotellet som vi bodde på hade fantastisk mat och personalen var trevliga och tillmötesgående. Helt klart ett resmål som vi återvänder till.
Medans vi har varit borta har det kommit ut ett nytt nummer av Åkerbobladet, en lokal tidning som jag skriver recept till. Februaris månads recept var kyckling.

Kyckling med smaker från Asien.


                                                                    Kycklinggryta 4 portioner

Ca 600 gram kycklingfilé
3 dl strimlad purjolök
1 liten tärnad röd paprika
1 msk hackad ingefära
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 liten strimlad röd chili
1 burk kokosmjölk 400 gram
Ca 150 gram färsk ananas i bitar
(alt. en liten burk 230 gram
 ananasbitar i juice)
2 msk kycklingfond
Salt, peppar
Lime
Koriander








Skär kycklingen i mindre bitar.
Bryn kycklingen lätt i olja i en gryta på medelvärme,
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt ingefära, vitlök, chili, paprika och purjolök
och låt steka en stund.
Tillsätt kokosmjölk och fond låt grytan puttra ca 10- 15 minuter
Tillsätt ananasbitarna och smaka av med pressad lime och
eventuellt mer salt och peppar.
Servera grytan med nudlar eller ris och koriander.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar