måndag 15 januari 2018

Rotfruktssoppa med smörstekta hasselnötter

Här kommer ännu ett recept på en vegetarisk soppa.

Denna gång har jag använt mig av rotfrukter. Soppa är bra att koka när man behöver rensa ur kylen.
Och med rostade hasselnötter som jag stekte i brynt smör kändes soppan riktigt lyxig.

Rotfruktssoppa 4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 500 gram blandade rotfrukter
Potatis, palsternacka, morot, kålrot, en liten bit rotselleri)
8-10 dl vatten
1-2 msk grönsaksfond
1 dl Crème fraiche
1 dl grädde
Salt, Peppar
Pressad citron

Skala och hacka lök och vitlök, skala och dela ner rotfrukterna i mindre bitar.
Fräs löken i olja utan att den tar färg, tillsätt rotfrukterna, vatten och fond.
Låt koka ca 15-20 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
Mixa soppan slät, tillsätt grädde och crème fraiche, låt soppan koka upp igen.Smaka av med salt, peppar och pressad citron.


Servering
Rostade hasselnötter
Hackad dill, persilja
(Rivet citronskal)
Stek nötterna i brynt smör.
Toppa soppan med nötter och hackad dill och persilja
och eventuellt lite rivet citronskal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar