lördag 7 oktober 2017

Fiskgryta med saffran

Vi har varit dåliga på att äta fisk i vår familj när barnen bodde hemma, många gånger berodde det på att barnen inte ville eller "inte" tyckte om fisk. Men idag när alla barn är utflugna äter vi fisk nästan varje vecka. Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek.
Jag serverad bröd till min gryta men vill man ha en matigare gryta kan man koka med tärnad potatis eller servera kokt potatis till. 


Fiskgryta med saffran
4 portioner


Ca 600 gram fisk
(Torsk, lax)
1 Purjolök
1 liten Fänkål
2 vitlöksklyftor
2-3 tomater (beroende på storlek)
1 pkt Saffran
3 dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk fiskfond
Salt, peppar
(sambal oelek)
Kräftstjärtar







Strimla purjolök och fänkål, tärna tomaterna, hacka vitlöken.
Fräs lök, vitlök och fänkål i en gryta utan att det tar färg.
Tillsätt tomater och saffran och låt fräsa ytterligare några minuter.
Häll i vin, grädde och fiskfond. Låt såsen koka under lock ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. vill ni ha mer sting i soppan smaksätt
med 1-1½ tsk sambal oelek.
Dela fisken i bitar och lägg ner den i såsen, låt sjuda ca 5 minuter.
Vänd försiktigt ner kräftstjärtarna innan servering.

Servering
Dill
Persilja
Sockerärtor
Citron (skalet)
Strimla sockerärtor
Hacka dill och persilja
Blanda grönsakerna

Smaka av med rivet citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar