lördag 21 januari 2017

Kasslergratäng


Jag älskar potatisgratäng, blandar man sen ner kassler eller skinka så har man en hel middag i formen. Det går också bra att byta ut en del av potatisen mot andra rotfrukter. Det är också gott att smaksätta gratängen med senap eller byta ut svartpeppar mot citronpeppar.

Kasslergratäng
4-5 portioner

1 kg potatis
Ca 200 gram kassler
1 purjolök
4-5 dl grädde eller
grädde, mjölk
(Senap)
1-1½  tsk salt
2 krm svartpeppar
2-3 vitlöksklyftor
Riven ost












Skala och skiva potatisen, Skölj och strimla purjolöken, strimla kasslern
Varva potatis, kassler och purjolök i en lätt smörad ugnsform.
Skala och riv vitlöken.
Koka upp grädde smaka av med salt, peppar, (senap) och vitlök.
Häll grädden över potatisen, strö på osten. Grädda i ugnen tills potatisen är mjuk
ca 40-45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar