tisdag 20 september 2016

Laxburgare

Varför rynkar så många på näsan när man säger att man ska laga fisk?

Jag har också svårt för fisken som serveras på många lunchbufféer, den är ofta torr och tråkig och har man otur så är den också helt smaklös. Men fisk som tillagas hemma till rätt temperatur och ordentligt kryddad, det är gott..

Testa att laga min smarriga laxburgare till middag. Jag lovar att den kommer att göra succé.
Servera burgaren med bröd och rostade rotfrukter.

Laxburgare 4 port.
500 gram färsk laxsida
½  rödlök
1 ägg
1-1½ msk svensk senap (inte söt)
1 msk dill
1 tsk salt
1 krm peppar

Ta bort skinn och eventuella ben och mixa laxen grovt.
Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, dill, ägg, salt och peppar.




Forma färsen till 4 burgare. Stek eller grilla burgarna.

Servering
4 hamburgerbröd
Färsk spenat
Ärtskott
Skivad rödlök
Picklad fänkål
Citronaioli

Picklad Fänkål
1 liten fänkål
½ dl Ättika 12%
1 dl socker
1½ dl vatten
Dela, skär bort stocken och strimla fänkålen fint.
Koka upp lagen.
Lägg den strimlade fänkålen i en burk, häll den varma lagen.
Förslut burken och låt svalna i kylskåp.

Citronaioli
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta, pressad
½ citron, rivet skal
1-2 tsk citronsaft
Salt
Peppar
Lägg äggulorna i en bunke.
Vispa ner oljan först droppvis sen i en jämn stråle.
Smaksätt med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Låt stå svalt fram till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar