onsdag 25 maj 2016

Chorizopaj

Paj är perfekt mat för lata sommardagar.
Den här pajen är lika god att äta varm som kall, utmärkt att ta med sig på picknick eller till stranden. Jag har använt mig av chorizo i det här receptet men det går givetvis att använda salami om man vill. Chorizo är en korv med lite starkare smak och den karakteristiska röda färgen kommer från röd paprika.

Chorizopaj
4-6 portioner

















Ugn 200 grader

3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten
Mixa mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg.
Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter.
Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.

Fyllning
100 gram strimlad (påläggs) chorizo
150 gram fetaost
Ca 5 dl strimlad purjolök
8-10 stycken strimlade soltorkade tomater
3 ägg
3 grädde
Riven ost
Olja
Salt, peppar

Fräs purjolöken i olja så den mjuknar, blanda ner
Salami, fetaosten och tomaterna.
Lägg fyllningen i pajskalet.
Blanda ägg och grädde krydda med salt och peppar.
Häll blandningen över pajen strö på riven ost.
Grädda pajen ca 25 minuter.

Jag älskar att äta tomat -och gurksallad med någon god dressing till paj.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar